Benodigdheden:

  • 1 KG geschilde asperges
  • 0,75 L water
  • 2 bouillonblokjes
  • Kookroom
  • Verse bieslook
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Snij de witte asperges in stukken van 2 à 3 centimeter.
  2. Voeg het water, de bouillonblokken en de aperges samen in een pan en breng het aan de kook.
  3. Laat zo'n 5 minuten goed doorkoken.
  4. Schep de asperges uit de pan.
  5. Pureer de asperges met een blender of staafmixer zo fijn mogelijk.
  6. Voeg een flinke scheut kookroom toe en breng de soep eventueel op smaak met een klein beetje zout.
  7. Schep de soep in kommen en garneer met een klein beetje fijn gesneden bieslook.

Variatie tip: neem 1,5 kg asperges en snijd de topjes eraf, voeg deze na het pureren toe aan de soep voor een extra bite.

Aspergesoep