Recept: Gieser Wildeman stoofpeertjes

Benodigdheden:

  • 10-15 Gieser Wildeman stoofperen
  • 750 ML rode wijn of port (of combinatie van beide)
  • 50 GR bruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 ST steranijs
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze:

  1. Schil de peertjes volledig, maar laat het steeltje zitten.
  2. Spoel de peertjes af met wat water en zet ze in een grote pan.
  3. Giet de wijn en/of port bij de stoofpeertjes tot ze net onder staan.
  4. Voeg de suiker, het kaneelstokje, de steranijs en het schil van de sinaasappel toe en breng het geheel met de deksel op de pan aan de kook.
  5. Zet het vuur laag zodra het kookt en laat vervolgens zo'n 3 uur stoven totdat ze mooi rood van kleur zijn. Schep tijdens het sudderen een keer voorzichtig om.
  6. Laat de peertjes afkoelen in het eigen vocht.

Bron: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/stoofperen-basis-recept/

Gieser Wildeman stoofpeertjes