Recept: Pompoensoep

Benodigdheden:

  • 3 tenen knoflook
  • 2 middelgrote uien
  • 1 winterpeen
  • 4 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1L groentebouillon
  • 1 Spaanse peper
  • 125 GR crème fraîche

Bereidingswijze:

  1. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in stukken. Snij de uien, de knoflook, de peper en de winterpeen klein.
  2. Verhit de olie in een soeppan. Voeg de pompoen, ui, knoflook en winterpeen toe en bak dit op middelhoog vuur. Voeg de laurier en komijn toe en laat nog even doorbakken.
  3. Voeg de bouillon toe aan de groente en breng aan de kook en laat met de deksel erop zachtjes koken totdat de groente gaar zijn.
  4. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer. Voeg nog zout en peper toe naar smaak en de crème fraîche naar keuze.

Eetsmakelijk!

Pompoensoep