Benodigdheden:

  • 300 GR rozenblaadjes
  • 1 L kalkvrij mineraalwater
  • 1,5 KG suiker
  • 1 citroen

    Bereidingswijze:

    1. Pluk de rozenblaadjes vroeg in de ochtend. Dan is de geur en de smaak het sterkst!
    2. Verwijder de witte aanzet van de rozenblaadjes en doe de blaadjes in een kan.
    3. Breng het kalvrije mineraalwater aan de kook en schenk over de rozenblaadjes en dek de kan af en laat 24 uur rusten.
    4. Schenk het water na 24 uur door een zeef en pers de blaadjes zoveel mogelijk uit.
    5. Pers het sap van de citroen uit.
    6. Voeg het citroensap en de suiker toe aan het mengsel en breng aan de kook.
    7. Kook het mengsel voor 10-15 minuten.
    8. Schenk de warme vloeistof over tot schone en hersluitbare flessen et voila: siroop van rozenblaadjes!

    Siroop van rozen