Heerlijk én gezond: vers zomerfruit!

We associëren zomerfruit allemaal met lekker, vers en gezond. Want dat is het ook! Iedere fruitsoort heeft een andere heerlijke smaak, maar daarnaast ook een andere combinatie van gezonde voedingsstoffen. Over het algemeen bevat fruit veel vitamines, zoals vitamine A, C, foliumzuur, kalium, calcium, vezels en bioactieve stoffen zoals flavonoïde en lycopeen. Per fruitsoort verschilt het wel welke voedingsstof in grotere hoeveelheden aanwezig is. Zo bevatten aardbeien, grapefruit, kiwi's en sinaasappelen bijvoorbeeld relatief veel vitamine C, terwijl banaan juist veel magnesium bevat en meloen lycopeen en glutathion.

Varieer

Juist omdat elke fruitsoort weer andere (combinaties van) voedingsstoffen bevat, is het zo belangrijk te variëren. Door te variëren en niet dagelijks dezelfde fruitsoorten te eten, zorg je dat je verschillende goede voedingsstoffen binnen krijgt wat ontzettend goed is voor de gezondheid.

Gezondheid en gewicht

Over het algemeen bevat fruit veel voedingsstoffen en weinig calorieën, waardoor fruit goed is voor de gezondheid en het gewicht. Daarnaast kan het helpen om de kans op hart- en vaatziekten en kanker te verkleinen.